Dobar dan i dobro došli na HUCIT - ONLINE

   
Naziv udruge

Hrvatska udruga citotehnologa
Croatian association of cytotechnology

Skračeni naziv HUCIT
Udruga osnovana 06.ožujka 2003.g.
Sjedište
Zdravstveno veleučilište , Mlinarska 38, Zagreb.
Statut udruge Statut HUCIT-a

Udruga djeluje na području Republike Hrvatske s ciljem okupljanja zdravstvenih djelatnika medicinsko laboratorijske struke - citotehnologa, usavršavanje i kordinacije rada iz domene struke, zalaganjem za usklađivanjem nastavnih planova i programa prema današnjim dostignučima razvoja u citodijagnostici, kao i unapređenja obrazovanja citotehnologa putem održavanja seminara, predavanja, izdavanja knjiga, časopisa i publikacija iz područja svojih djelatnosti. Nadalje, Udruga sudjeluje u radu na poboljšavanju statusa citotehnologa u društvu, učešća pri izmjenama i dopunama u zdravstvu i zdravstvenoj zaštiti ( propisi o zaštiti na radu u citološkim laboratorijima, propisi o zaštiti zdravlja ) , zakona o obrazovanju.

Udruga je postala članom European Asociate of Cytotehnology ( Europske udruge citotehnologa) u studenome 2005. godine u Parisu kada je u sklopu 31-og. Europskog citološkog kongresa predstavljen prvi službenu Hrvatski predstavnik citotehnologa (Veronika Anić - predsjednica HUCIT-a ) pri European Advisory Committee of Cytotehnnology (EACC) of European Federation of Cytology Societies (EFCS) uz ostale članove: Italije, Švedske, Danske. Irske Mađarske, Slovačke ,Norveške, Finske, Nizozemske, Slovenije, Austrije, Češke, Velike Britanije, Španjolske, Francuske i Belgije.

Naša udruga je "nova" iako je "stara". Naime citologija u hrvatskoj postoji od kraja 40-tih godina zaslugom kliničara prof.dr.Erika Hauptmana i doaena citodijagnostike u Hrvatskoj prof.dr.sc.Inge Čerepinko, prof.dr.Jasna Ivić i dr. Hrvatska Udruga Citotehnologa usko surađuje s Hrvatskim društvom za kliničku citologiju čija je presjednica Mr.sc.Ika Kardum Skelin podržala i uvelike doprinjela u osnivanju i radu Udruge. Udruga broji 122 citotehnologa, a postoji velika potreba za tim kadrom i u budućnosti

 

 
""

 

Hrvatska komora zdravstvenih radnika

Postanite našim članom. Preuzmite pristupnicu, ispunite je i pošaljite na našu adresu. [ pristupnica ]

Hrvatska udruga citotehnologa

Zdravstveno veleučilište, Mlinarska c. 38,
10 000 Zagreb

 
 

 

  :: Mediji   :: Udruge   :: Korisni linkovi  
     

 

| home | o nama | članstvo | kontakt | aktivnosti | opći uvjeti korištenja |  
© HUCIT,Zdravstveno veleučilište, Mlinarska 38,10 000 Zagreb | HUCIT je član EFCS |